ГоловнаСуспільствоЖиття

За нову назву аеропорту Бориспіль голосуватимуть в інтернеті, - міністр

За результатами слухань названо чотири варіанти назви.

За нову назву аеропорту Бориспіль голосуватимуть в інтернеті, - міністр
Фото: Макс Левин

У понеділок пройшли слухання про присвоєння Міжнародному аеропорту Бориспіль імені видатної особистості. За їх результатами прийнято рішення про проведення громадського обговорення, а також відкритого голосування в Інтернеті.

Про це в facebook повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Згідно з повідомленням, у слуханнях узяли участь народні депутати, директор аеропорту Бориспіль, представники ДП "Антонов", Бориспільської міської ради, Асоціації аеропортів України, КМДА.

Міністр зазначив, що у Верховній Раді зареєстровано чотири постанови щодо присвоєння Міжнародному аеропорту Бориспіль імені видатної особистості, народні депутати, політики і діячі культури активно включилися в обговорення.

"Будь-яке перейменування головних повітряних воріт України можливе лише після широкого громадського обговорення. Відповідно до нормативних актів, зміна назви (привласнення імені) відбувається за поданням трудового колективу аеропорту", - написав Володимир Омелян.

За підсумками наради визначились, що Міжнародний аеропорт "Бориспіль" може носити ім'я: 1. Ігоря Сікорського. 2. Казимира Малевича. 3. Олега Антонова. 4. Павла Чубинського.

Голосування в інтернеті мають відкрити через тиждень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram