ГоловнаСуспільствоЖиття

До Сімферополя з Росії привезли пам'ятник Катерині II

Пам'ятник хочуть установити на тому місці, де він був до 1921 року.

До Сімферополя з Росії привезли пам'ятник Катерині II
Фото: Соцсети

У столицю анексованого РФ Криму Сімферополь з підмосковного міста Жуковського доставили пам'ятник російській імператриці Катерині II, виготовлений на скульптурно-виробничому комбінаті "Літ Арт". Як повідомляє російський Фонд Василя Великого, який організував благодійний збір коштів на виготовлення пам'ятника, скульптуру відправили в анексований Крим 10 червня, передає Радіо Свобода.

Голова Кримської громадської організації "Російська єдність" Олена Аксьонова на своїй сторінці у Facebook повідомила, що монумент прибув до Сімферополя 12 червня.

"Учора пізно ввечері, в День Росії, Катерина Велика "повернулася" в Крим! Я вірю, що назавжди! Сьогодні вранці скульптуру доставили на будівельний майданчик. Робота просувається за окресленим планом", - написала вона.

Підконтрольна Москві влада Сімферополя повідомила, що відкриття пам'ятника Катерині II заплановано на кінець червня.

Фундамент майбутнього пам'ятника в центрі Сімферополя освятили в середині квітня 2016 року. Пам'ятник хочуть встановити на місці, де він був до 1921 року - в Центральному парку культури і відпочинку.

З ініціативою відродити пам'ятник Катерині II у Сімферополі виступила кримська громадська організація "Російська єдність" у 2015 році. Було оголошено загальноросійський збір коштів на відновлення пам'ятника, відкрито спеціальний розрахунковий рахунок, оголошено тендер.

Бюст імператриці хочуть поставити і в Керчі.

Нагадаємо, 11 червня в Сімферополі відкрили пам'ятник "ввічливим людям".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram