ГоловнаСуспільствоЖиття

У Франції затримали громадянина України з вантажем бейсбольних біт

Затриманий розповів, що постійно проживає на території Росії

У Франції затримали громадянина України з вантажем бейсбольних біт
Фото: dfact.net

У Франції поліцейські затримали громадянина України в автомобілі з російськими реєстраційними номерами, що перевозив бейсбольні біти.

Про це повідомила радник департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ Ореста Старак.

"За попередньою інформацією, отриманою від нашого консула сьогодні (15 червня, -ред.) під час одного з рейдів французької поліції з метою забезпечення безпеки в місті Ліллі, в автомобілі з російськими номерами знайдено бейсбольні біти", - сказала вона.

Згідно з місцевим законодавством, біти прирівняли до холодної зброї.

"За кермом цього автомобіля перебував громадянин України. За попередньою інформацією, отриманою в оперативному порядку від нашого консула, разом з ним в автомобілі перебувала жінка, громадянство якої зараз з'ясовується", - додала вона.

Водія і пасажира затримано до з'ясування обставин. За словами затриманих, вони постійно проживають на території Росії. Цю інформацію перевіряють у МЗС.

Нагадаємо, 11 червня матч Чемпіонату Європи між збірними Англії та Росії завершився з рахунком 1:1, причому росіяни зрівняли рахунок на останній хвилині. Відразу після закінчення матчу російські вболівальники перелізли в сектор, де перебували англійські фанати. Бійку вдалося зупинити тільки після втручання стюардів, які працювали на матчі. Напередодні сталася масова бійка російських і англійських фанатів на вулицях Марселя.

У результаті масової бійки загинув англійський уболівальник, якого сильно побили.

Французька прокуратура встановила, що провина за масову бійку в Марселі переважно лежить на росіянах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram