ГоловнаСуспільствоЖиття

Україна оцінила втрату кримських заповідників у "мільярди гривень"

Розмір збитку підрахували відповідно до постанови Кабміну

Україна оцінила втрату кримських заповідників у "мільярди гривень"
Фото: aquatek-filips.livejournal.com

Україна оцінила втрату кримських заповідників, які захопила Росія в рамках незаконної анексії півострова, у "мільярди гривень".

Про це на прес-конференції "Від зони рекреації до зони відчуження", яку провели в Інституті Горшеніна за партнерства Free Crimea, сказала директор Департаменту стратегічної екологічної політики Мінекології Леся Карнаух.

"В Україні є постанова Кабінету Міністрів, яка передбачає розміри матеріальної відповідальності за шкоду, завдану об'єктам природно-заповідного фонду. Тому маючи кількість і види об'єктів та розмір відповідальності, нам було легко підрахувати ці збитки. Крім того, ми мали майно у більшості об'єктів загальнодержавного значення, і ми до складу збитків могли включити це", - сказала Карнаух.

При цьому назвати точну суму збитку співробітник міністерства не змогла. "Що стосується суми, то я її точно не скажу, але сума, звичайно, буде в мільярдах гривень", - заявила вона.

Нагадаємо, попередній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк стверджував, що український уряд подасть позов проти Росії на суму понад 1 трильйон гривень через анексію Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram