ГоловнаСуспільствоЖиття

В Одеській області 70 людей госпіталізовано з симптомами отруєння

Інфекція могла виникнути після сильної зливи.

В Одеській області 70 людей госпіталізовано з симптомами отруєння
Фото: www.rusnovosti.ru

У лікарні Ізмаїла Одеської області з симптомами отруєння потрапили 68 осіб, у тому числі 50 дітей, і хворі продовжують надходити, повідомив мер міста Андрій Абрамченко на брифінгу в п'ятницю.

Про це інформує Інтерфакс-Україна.

"Ми перевіряємо всі джерела можливого зараження. Прекрасно розуміємо, що інфекція могла виникнути після сильної зливи, коли були затоплені якісь могильники, туалети в приватних будинках. Поки причини отруєння невідомо", - сказав мер Ізмаїла, зазначивши при цьому, що перевірка на ротовірусну інфекцію дала негативний результат.

У зв'язку з масовим надходженням хворих додатково створено 20 ліжок у місцевій інфекційній лікарні, закрито гінекологічне відділення.

Міська влада у зв'язку з НП виділила 190 тис. грн із резервного фонду міського бюджету на придбання лікарських засобів для лікування хворих.

Крім того, Абрамченко звернувся до жителів міста через соціальні мережі із закликом утриматися від вживання сирої води, звертати увагу на терміни придатності продуктів харчування, а також виконувати правила санітарної гігієни.

"Дано вказівку вдвічі збільшити частку хлору для знезараження води. Тому деякий час можливий дискомфорт через запах хлору в питній воді. Під час кип'ятіння цей запах зникає. Зараз проводять роботи з вивчення можливих причин ситуації", - написав мер у соцмережі.

Нагадаємо, 7 червня в Полтавській області 57 осіб були госпіталізовані внаслідок харчового отруєння на поминках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram