ГоловнаСуспільствоЖиття

Як заощадити на придбанні спліт-системи Новости компаний

Облаштування системи кондиціонування - затратна справа. Устаткування, монтаж, обслуговування - навіть недорога спліт-система може обійтися дуже дорого. Фахівці інтернет-магазину «Фокстрот» розповіли, як заощадити на придбанні і встановленні кондиціонера без шкоди для якості.

Бренд

Популярність бренда не завжди є гарантією надійності і якості кондиціонера. Але в 99 % випадків спліт-системи розкрученої марки коштують на 30-40 % дорожче від аналогічних моделей менш популярних брендів.

Під час вибору слід віддавати перевагу виробникам, що випускають кілька лінійок кондиціонерів - не тільки побутових, а й комерційних. Широкий асортимент недорогих спліт-систем пропонують компанії Ballu, Zanussi, Gorenije і Saturn.

Функції

Ціна спліт-системи багато в чому залежить від функціональних можливостей. Покупець може заощадити до 15-20%, обравши більш скромний кондиціонер без зайвих опцій - розумних датчиків, суперфільтрів й іонізаторів повітря. Усі додаткові функції поліпшення мікроклімату можна довірити спеціалізованим очисникам і зволожувачам, які впораються із цим завданням набагато ефективніше.

Платний чи безкоштовний монтаж

Багато продавців спліт-систем проводять «вигідні» акції, пропонуючи як бонус безкоштовний монтаж. У більшості випадків ціна безоплатної послуги включається у вартість кондиціонера, яка зростає на 700-1500 гривень.

На «папері» послуги професійних сторонніх монтажників мають вищу вартість, але за фактом безкоштовна установка обходиться дорожче. Секрет криється в доплаті, про яку клієнт дізнається після здійснення покупки. Замовник змушений віддавати додаткові гроші за поверх, складність роботи і додаткову довжину міжблочної траси. В окремих складних випадках встановлення компанія може відмовити в наданні безкоштовної послуги.

Порада: визначаючись з інтернет-магазином, порівняйте ціни на декількох ресурсах.

Окремі спліт-системи чи мультиспліт-системи

Встановлення декількох окремих спліт-систем може коштувати дешевше від монтажу мультиспліт-системи, що має тільки один зовнішній блок. Вища вартість мультиспліту пояснюється трьома чинниками.

1. У мультисистемі використовуються складніші схеми розподілу холодоагенту й управління кондиціонером.

2. Нижчий попит на мультиспліт-системи не дозволяє зменшити собівартість продукції за рахунок збільшення обсягу виробництва.

3. Зростає вартість витратних матеріалів (дренажного трубопроводу, трубок, кабелів живлення) через збільшення довжини траси, що з'єднує зовнішній і внутрішні блоки.

Щоб оснастити 2-4 приміщення, фахівці рекомендують вибирати окремі спліт-кондиціонери. Придбання мультиспліт-системи є раціональним рішенням, коли неможливо розмістити на фасаді кілька зовнішніх блоків.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram