ГоловнаСуспільствоЖиття

Військовослужбовець отримав 12 років в'язниці за спробу викрасти в Росію літак

Суд визнав майора винним у державній зраді.

Військовослужбовець отримав 12 років в'язниці за спробу викрасти в Росію літак

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області засудив до 12 років позбавлення волі військовослужбовця за передачу Росії секретної інформації і спробу викрасти літак.

Про це повідомляють на сайті Генеральної прокуратури.

"Суд розглянув кримінальне провадження за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 111 КК (державна зрада). Доведено, що майор, діючи умисно, передав представникам РФ відомості з державною таємницею, а саме - повну інформацію про план польоту військового літака-розвідника. Отримання цієї інформації дозволило іноземній державі спланувати заходи щодо протидії та зменшити результативність виконання спецзавдання", - наголошено в повідомленні.

Крім того, під час виконання спеціального польоту військовослужбовець відмовився виконувати вимогу штурмана екіпажу й ухилився від маршруту. Пілот намагався встановити контакт із невідомими особами і направив літак до лінії держкордону з Росією.

Після того, як у нього не виявилося можливості самостійно дістатися до аеродромів на території Росії, військовий був змушений здійснити посадку на заплановану лінію польоту.

"Суд врахував усі обставини і визнав зловмисника винним у державній зраді. Рішенням суду його засуджено до тюремного ув'язнення терміном на 12 років із позбавленням військового звання "майор", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, в Рівному учасник АТО намагався викрасти літак з музею.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram