ГоловнаСуспільствоЖиття

Поклонська пояснила, що не може з'явитися на допит у ГПУ через заборону на в'їзд в Україну

Крім того, їй в офіційному порядку не приходило жодного процесуального документа.

Поклонська пояснила, що не може з'явитися на допит у ГПУ через заборону на в'їзд в Україну
Фото: livejournal.com

Голова прокуратури окупаційної адміністрації Криму Наталія Поклонська заявила, що не може з'явитися на допит у Генпрокуратуру України, оскільки раніше була внесена в список іноземних громадян, яким заборонений в'їзд в країну.

Про це інформує РИА Новости.

"Виходить абсолютно незрозуміла ситуація. Генеральна прокуратура України вимагає, щоб я приїхала для дачі показів, при цьому указом Президента України мене внесено до списку осіб, яким заборонений в'їзд в Україну як іноземній громадянці, як громадянці Російської Федерації. Нехай вони визначаться, хто з них головний", - сказала Поклонська.

Крім того, прокурор зазначила, що їй в офіційному порядку не приходило жодного процесуального документа, в тому числі повісток з викликом на допит, що передбачено національним законодавством України та міжнародними нормами.

Поклонська запросила слідчого української Генпрокуратури з'явитися до неї і особисто вручити всі відповідні документи, як того вимагає міжнародне законодавство. В іншому випадку всі ініціативи з викликом на допит суперечать  нормам закону і є "нікчемними", зазначила співрозмовниця агентства.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що в Києві викликали на допит 727 кримських суддів, прокурорів, депутатів і представників влади. Їх підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених статтею 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність) і статтею 11 (держзрада) Кримінального кодексу України.

Пізніше в урядовій газеті "Урядовий кур'єр" було опубліковано повістки кримським чиновникам, зокрема Поклонській. Допит призначено на 29 червня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram