ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві на Майдані відзначили 40-річчя затриманого в Криму кримськотатарського активіста

Акцію присвятили всім затриманим мусульманам.

У Києві на майдані Незалежності провели акцію, приурочену до 40-річчя кримськотатарського активіста  Еміра-Усеїна Куку, якого затримали в Криму російські правоохоронці й утримують під вартою на території РФ.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, акцію присвятили також іншим 13 фігурантам трьох кримінальних справ проти кримських мусульман: Руслану Зейтуллаєву, Ферату Сайуллаєву, Юрію Прімову, Рустему Ваїтову, Вадиму Сируку, Арсену Джеппарову, Рефату Алімову, Мусліму Алієву, Енверу Бекірову, Зеврі Абсеїтову, Ремзі Маметову, Рустему Абільтарову, Енверу Мамутову.

"Так звані справи кримських мусульман, фігурантами однієї з яких є Емір-Усейн, є кричущим порушенням базових принципів свободи совісті. Людей звинувачують не в соціально небезпечних діях, а думках, висловлених ними, до того ж, не публічно, а приватно - по суті , "на кухні". Переслідування за приватні розмови під маркою боротьби з тероризмом є черговим проявом ганьби і злочинного характеру "правоохоронної" і "судової" систем Росії", - йдеться в заяві організатора.

Участь в акції взяли також голова кримськотатарського меджлісу Рефат Чубаров, член Меджлісу Ескендер Барієв, а також звільнений нещодавно з російської в'язниці Геннадій Афанасьєв.

Відзначимо також, що в цей день в Україні відзначають день кримськотатарського прапора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram