ГоловнаСуспільствоЖиття

Діти захоплених у полон українських військових просять Президента прискорити їхнє звільнення

Переговори про обмін тривають від зими.

Діти і родичі українських військових, які перебувають у полоні бойовиків, звернулися до Президента Петра Порошенка з проханням активніше діяти для звільнення солдатів і офіцерів, яких утримують сепаратисти.

Як повідомляє кореспондент LB.ua, акція пройшла під Адміністрацією президента, участь у ній узяли кілька десятків людей.

Нагадаємо, за даними віце-спікера ВР, уповноваженого президента з мирного врегулювання конфлікту Ірини Геращенко, в Донецькій і Луганській областях, а також у Росії перебувають щонайменше 113 українських полонених. Деякі з них чекають на звільнення по два роки.

"Останні кілька місяців процес звільнення фактично заблоковано. Ще від зими українська сторона анонсує обмін у форматі "25 на 50". Але він ніяк не відбудеться. Водночас бойовики намагаються прив'язати питання звільнення заручників до загальної амністії на учасників незаконних збройних формувань. Про що весь час заявляють на переговорах у Мінську, - заявили організатори акції. - Сьогодні дуже важливо тиснути на світову спільноту, весь час нагадувати лідерам країн-партнерів у ЄС і США, що в центрі Європи, в Україні проросійськи налаштовані бойовики і кадрові російські військові утримують понад сотню громадян України, патріотів своєї країни, які пішли захищати свою Батьківщину".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram