ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харкові затримали групу викрадачів елітних іномарок

На сьогодні всі автомобілі знайдено.

У Харкові затримали групу викрадачів елітних іномарок
Фото: Макс Левин

У Харкові поліцейські затримали трьох чоловіків, яких підозрюють у викраденні елітних іномарок.

Про це повідомляє прес-служба поліції Харківської області в Фейсбуці.

"Слідством встановлено, що троє чоловіків віком від 30 до 40 років, причетні до шести викрадень автомобілів марки Lexus на території Харківської та Дніпропетровської областей. Зловмисників викрили працівники Управління карного розшуку та слідчого управління ГУНП у Харківській області", - йдеться в повідомленні.

Організатором злочинної групи виявився 35-річний харків'янин, який залучив до "бізнесу" з продажу викрадених елітних іномарок двох своїх товаришів - жителів Харківської області.

"Викрадачі діяли переважно в денний час. Вони вибирали іномарку на стоянках біля торгових і розважальних закладів, за допомогою сучасного електронного обладнання проникали в салон і викрадали машину", - розповів заступник начальника обласного управління карного розшуку Нацполіції Олег Лобунець.

За такою схемою протягом трьох місяців їм вдалося заволодіти шістьма автомобілями в Харкові та Дніпрі.

На сьогодні всі іномарки знайдено. Поліція проводить досудове розслідування за ч. 3 ст. 289 Кримінального кодексу (незаконне заволодіння транспортним засобом). Санкція статті передбачає тюремне ув'язнення терміном до 12 років.

Нагадаємо, в квітні з території Шевченківського управління поліції Києва викрали два арештовані автомобілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram