ГоловнаСуспільствоЖиття

Київ встановить нічне освітлення на 260 пішохідних переходах

Першим у рамках експерименту став перехід на Туполєва.

Фото: kiev.klichko.org

У Києві до кінця року встановлять нічне освітлення на 260 пішохідних переходах.

Про це повідомила прес-служба мера столиці Віталія Кличка, який ознайомився в четвер із першим таким об'єктом на вулиці Туполєва.

Перехід обладнано лампами, які живляться від сонячних батарей. "Ця сучасна технологія дозволяє нам зробити освітлення навіть там, де є проблеми з підведенням електромереж", - зазначив Кличко.

Фото: kiev.klichko.org

Вартість усього проекту по Києву - 20 млн гривень.

"До кінця року освітлення буде приблизно на 260 пішохідних переходах у всіх районах столиці. Це передусім - безпека киян. Тому що сьогодні є чимало випадків дорожньо-транспортних пригод, в яких постраждали пішоходи на нерегульованих пішохідних переходах. І основна причина - недостатнє вуличне освітлення переходів у нічний час", - зазначив Кличко.

Фото: kiev.klichko.org

Нагадаємо, минулого року Київ почав модернізацію системи зовнішнього освітлення, в рамках якої було організовано заміну невеликої кількості ліхтарів на енергоощадні світлодіодні лампи.

За даними комунального підприємства "Київміськсвітло", в її структуру входить 180 тисяч ліхтарів, прожекторів і елементів ілюмінації й 4220 кілометрів мереж.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram