ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві закидали фаєрами будівлю Росспівробітництва

На стіні будівлі написали цифру 40, а на асфальті - "З Днем народження, Сенцов"

У Києві закидали фаєрами будівлю Росспівробітництва
Фото: Скриншот видео

У Києві невідомі в масках закидали представництво російського Федерального агентства у справах СНД, співвітчизників за кордоном і міжнародної гуманітарної співпраці (Росспівробітництво) фаєрами і димовими шашками.

Про це повідомляє "Радіо Свобода" у Фейсбуці.

На стіні будівлі учасники акції написали цифру 40, а на асфальті - "З Днем народження, Сенцов".

Українського режисера і письменника Олега Сенцова затримали 11 травня 2014 року працівники ФСБ Росії в Криму. Його звинуватили у скоєнні терористичних актів на півострові. У серпні 2015 року суд у Ростові-на-Дону засудив його до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму. Режисер назвав справу політичною і сфабрикованою і заявив про застосування тортур. Сенцов відбуває покарання в Якутії. 13 липня йому виповнилося 40 років. Цього дня на Майдані пройшла акція на честь його дня народження.

Нагадаємо, 7 липня в Києві зірвали презентацію книги Петра Толочка "Звідки пішла російська земля" в будівлі Росспівробітництва.

Федеральне агентство у справах СНД (Росспівробітництво) було засноване 2008 року, підвідомче МЗС Росії. Серед пріоритетних завдань організації - розробка проектів і програм, які спрямовані на підтримку російської мови, популяризацію російської культури, освітніх послуг і допомогу росіянам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram