ГоловнаСуспільствоЖиття

Затриманий за хабар львівський митник мало не збив поліцейського, утікаючи від правоохоронців

Під час погоні чоловік викинув з автомобіля гроші.

Затриманий за хабар львівський митник мало не збив поліцейського, утікаючи від правоохоронців
Фото: Пресс-служба Львовского гарнизона военной прокуратуры

У середу, 20 червня, у Львові затримали співробітника митниці під час отримання хабара. При цьому чоловік вчинив опір і спробував утекти від правоохоронців у власному автомобілі.

Про це повідомив військовий прокурор Львівського гарнізону Владислав Савинець, передає Zaxid.net.

"Почалося переслідування, як у американських бойовиках", - зазначив він.

28-річний інспектор митного поста "Угринів" і четверо його колег, які перебували з ним у машині, спробували втекти. Їх переслідували два автомобілі правоохоронців.

"Вони виїхали з Галицького перехрестя, кружляли вулицями Богдана Хмельницького, Грінченка, Мазепи, Хвильового, потім знову повернулися на Мазепи. Затримали порушника біля ресторану "Балатон". Митник їхав по зустрічній, на червоне світло. На щастя, він заблукав у вулицях, ми перекрили одну вулицю з двох боків - і йому не було куди втікати. Після цього він не хотів виходити з машини, чинив опір працівникам поліції, намагався їх ударити", - розповів Савинець.

Окрім того, під час погоні митник викинув з машини близько 9 тис. грн, 710 доларів, 250 польських злотих і 100 чеських крон.

Фото: zaxid.net

Зараз інспектор і троє його спільників затримані і перебувають у СІЗО. Їм повинні оголосити підозру: митнику - у хабарництві, іншим фігурантам справи - у пособництві.

Правоохоронці стежили за цією злочинною групою із початку квітня. Зловмисники організували схему нелегального ввезення в Україну автомобілів. Один із цивільних учасників групи пропонував людям "допомогу" в перевезенні машин через держкордон, інший був водієм і безпосередньо перевозив авто. У цьому йому допомагав прикордонник, а митник здійснював пропуск автомобілів через митний пункт. За свої послуги вони брали від "клієнтів" від 500 до 800 доларів. Згодом ці автомобілі розбирали на деталі.

Нагадаємо, в Києві під час затримання підозрюваний у хабарництві податківець викинув мічені купюри в каналізацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram