ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві організували прощання з журналістом Шереметом

Завтра його поховають у Мінську

У Києві в п'ятницю було організовано прощання з журналістом "Української правди" Павлом Шереметом, який загинув у результаті вибуху 20 липня в центрі Києва.

Церемонія проходить в Українському домі на Європейській площі. Серед тих, хто прийшов попрощатися з журналістом, є депутати Верховної Ради, колеги і близькі Шеремета, звичайні кияни.

Нагадаємо, Шеремет помер у результаті вибуху в його машині, який прогримів о 7:45 20 липня, коли він їхав на роботу на радіо "Вести". Машина після вибуху повністю вигоріла, Шеремета встигли витягнути з машини, але він згодом помер. Саморобний вибуховий пристрій був закріплений на днищі автомобіля. Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк повідомив, що потужність бомби становила до 600 грамів у тротиловому еквіваленті.

Автомобіль, у якому їхав Шеремет, належав його цивільній дружині, керівнику видання "Українська правда" Олені Притулі. Самої Притули в машині не було. Президент Петро Порошенко доручив надати їй охорону.

Прокуратура розслідує загибель Шеремета як умисне вбивство через професійну діяльність. Також не виключають версію про дестабілізацію ситуації в центрі Києва. До розслідування залучать ФБР.

Павла Шеремета поховають у суботу в Мінську.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram