ГоловнаСуспільствоЖиття

У Мінську прощаються з Павлом Шереметом

Журналіста поховають поруч з батьком.

У Мінську прощаються з Павлом Шереметом
Фото: Сергей Нужненко

У суботу, 23 липня, в Мінську відбудеться прощання з журналістом Павлом Шереметом. Проводять в останню путь журналіста в церкві Всіх Святих.

Траурна церемонія розпочнеться об 11:00. Поховають журналіста поруч з батьком на Північному кладовищі о 14:30.

Нагадаємо, в п'ятницю ввечері, 22 липня, труна з тілом Павла Шеремета чартерним рейсом з Києва прибула до Мінська. Тіло журналіста доставили відразу після прощання з ним у Києві. З Києва до Мінська на похорон Шеремета вже приїхали друзі, знайомі і колеги.

Шеремет загинув у результаті вибуху в його машині, який прогримів о 7:45 20 липня, коли він їхав на роботу на радіо "Вести". Машина після вибуху повністю вигоріла, Шеремета встигли витягнути з машини, але він згодом помер. Саморобний вибуховий пристрій було закріплено на днищі автомобіля. Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк повідомив, що потужність бомби становила до 600 грамів у тротиловому еквіваленті.

Автомобіль, в якому їхав Шеремет, належав його цивільній дружині, керівнику видання "Українська правда" Олені Притулі. Самої Притули в машині не було. Президент Петро Порошенко доручив надати їй охорону.

Прокуратура розслідує загибель Шеремета як умисне вбивство через професійну діяльність. Також не виключають версію про дестабілізацію ситуації в центрі Києва. До розслідування залучать ФБР.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram