ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві за дорученням президента посилено заходи безпеки

У місцях масового скупчення людей встановлять камери відеоспостереження.

У Києві за дорученням президента посилено заходи безпеки
Фото: Макс Требухов

Петро Порошенко доручив владі Києва посилити заходи безпеки з метою забезпечення належного громадського порядку.

Про це йдеться у зверненні президента до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана і мера столиці Віталія Кличка, повідомляє офіційний сайт глави держави.

Президент підкреслив, що забезпечення спокою і впевненості у своїй захищеності всіх громадян, які проживають і перебувають в Україні, має стати пріоритетним у діяльності Кабінету Міністрів.

"Вчинення в центральній частині міста Києва способом, небезпечним для життя багатьох осіб, зухвалого терористичного акту вимагає посилення заходів для протидії злочинності і підтримки громадської безпеки та порядку в столиці України і регіонах", - заявив Порошенко.

Він також наголосив на необхідності підвищити оперативність реагування на правопорушення шляхом використання технічних засобів. Зокрема, для контролю за ситуацією в громадських місцях президент доручив установити в місцях найбільш масового скупчення людей і на територіях, наближених до них, камери відеоспостереження з тривалим збереженням записів.

У листі також наголошено на необхідності посилити протидію неконтрольованому обігу зброї, вибухівки та боєприпасів.

"Події, які останнім часом відбуваються в Україні, свідчать про зростання терористичних загроз і різке погіршення криміногенної ситуації, що пов'язане і з неконтрольованим обігом зброї, вибухівки та боєприпасів усередині країни, і з російською агресією, спрямованою на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в державі", - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, хресна хода почалася 3 липня на сході України зі Святогірської лаври, а 9 липня - на заході країни з Почаївської лаври. 27 липня, напередодні святкування дня Хрещення Руси-України, учасники обох мають намір зустрітися в Києві на Володимирській гірці і разом пройти до Києво-Печерської лаври, де намічено урочисте богослужіння.

Спікер ВР Андрій Парубій заявив, що хресну ходу на Київ організував Кремль, щоб дестабілізувати ситуацію в країні.

Силовики зобов'язалися не допустити провокацій під час хресної ходи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram