ГоловнаСуспільствоЖиття

Під час хресної ходи в Києві затримано шістьох осіб, - Аваков

Голова МВС підвів підсумки і повідомив, що захід пройшов мирно.

Під час хресної ходи в Києві затримано шістьох осіб, - Аваков
Фото: Макс Требухов

Сьогоднішня хресна хода в Києві пройшла мирно, без провокацій.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Фейсбуці.

"Хресна хода пройшла. Автобуси з учасниками сьогоднішнього молебню в основному - вже на шляху додому, частина людей ще молиться в Лаврі. Провокацій і сутичок вдалося уникнути - злагоджено працюють Нацполіція і Нацгвардія", - написав він.

Крім того, за словами міністра, "дала свої плоди" і проведена профілактика, а також введені заходи безпеки. Також Аваков повідомив, що були затримані кілька людей з провокаційними гаслами.

"Невелика групка маргіналів з шести чоловік, які намагалися з розгорнутим плакатом "Донбас - це російський світ!" нести киянам благість, відпочивають тепер в одному з райвідділів поліції. Слідчим цікаві ці особистості і їх аргументи, на молебень вони не потрапили ...", - повідомив Аваков.

"Десяток складаних ножів, вилучених на рамках безпеки - повернули власникам перед посадкою в автобуси додому ... Чотирьох патріотів, які намагалися різкістю рухів зупинити цей церковний захід - попросили не створювати шансу для провокації антиукраїнських сил, і після бесіди - хлопці поїхали додому. Ніякої картинки для ворожих ЗМІ, і ніякої провокації. Рутинно - і ніякого русского мира!", - додав Аваков.

Нагадаємо, 28 липня Петро Порошенко візьме участь в урочистих заходах з нагоди вшанування Дня хрещення Київської Русі-України. Також завтра відбудеться Хресна хода Київського патріархату, який пройде від Володимирського собору до пам'ятника святому князю Володимиру на Володимирській гірці після 12:00.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram