ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд заарештував підозрюваних у підготовці терактів на Львівській залізниці

Заарештованим загрожує від 7 до 12 років в'язниці.

Суд заарештував підозрюваних у підготовці терактів на Львівській залізниці
Оружие, изъятое у задержанных при обыске
Фото: ssu.gov.ua

Галицький районний суд Львова заарештував чотирьох представників "Добровольчого руху ОУН" (лідер - Микола Коханівський) за підозрою в підготовці терористичного акту у Львівській області.

Про це повідомляють на сайті обласної прокуратури.

"Галицьким районним судом міста Львова 9 та 10 серпня обрано запобіжні заходи у вигляді утримання під вартою чотирьом жителям області, затриманим Службою безпеки під час спроби здійснення терористичних актів на території Львівщини", - йдеться в повідомленні.

Суд задовольнив клопотання прокуратури і заарештував їх без внесення застави.

Зазначають, що в липні-серпні заарештовані особи, діючи за попередньою змовою, готували теракти шляхом закладання вибухівки на залізничній колії.

Досудове розслідування у провадженні за ст. 258 (терористичний акт) триває, заарештованим загрожує позбавлення волі на термін від 7 до 12 років.

Нагадаємо, 8 серпня співробітники СБУ запобігли терактам на трьох ділянках Львівської залізниці і затримали п'ятьох підозрюваних. Одного з терористів затримали під час закладання вибухівки на мосту біля села Дубляни. Він намагався чинити опір і відкрив стрілянину. У результаті був поранений один зі співробітників СБУ. Правоохоронці поранили зловмисника, а потім затримали.

Затримані виявилися представниками руху "ОУН" Миколи Коханівського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram