ГоловнаСуспільствоЖиття

Адвокат заявив про відсутність зв'язку із затриманим ФСБ Пановим

За останньою інформацією, Панов досі перебуває на території Криму.

Адвокат заявив про відсутність зв'язку із затриманим ФСБ Пановим

Зв'язку з затриманим окупаційною владою Криму та обвинуваченим Росією в підготовці терактів на півострові українцем Євгеном Пановим немає. Про це його адвокат Ярослав Гришин заявив Радіо Свобода.

Адвокат стверджує, що нікому невідомо, як і чому Панов опинився на адміністративному кордоні з Кримом. Дружина і батьки затриманого заявляють про те, що він планував на вихідні зустрітися з друзями поблизу Енергодара.

Крім того, адвокат вважає фальсифікацією опубліковане російськими медіа відео допиту Панова, на якому він нібито зізнається в підготовці диверсійних акцій на території півострова.

"Ця відеонарізка - суцільна фальсифікація. Вибачте, але в нас присутність адвоката обов'язкова на допитах. Ви бачили там адвоката, хоча б російського? Ні. Ми бачимо, що людина, як зазомбована, відповідає на якісь запитання, дивиться в одну точку, у нього розбиті губи, у нього шрам на чолі, все обличчя в синцях", - говорить Гришин.

За останньою інформацією, Євген Панов досі перебуває на території Криму.

Адвокат зазначає: якщо, подібно до льотчиці Надії Савченко, Панова перевезуть на територію Російської Федерації, йому потрібно буде знайти адвоката з дозволом на роботу в Росії.

"Крим є юридично частиною України і підпорядковується українському законодавству. І такі незаконні утиски трактуються як викрадення людини та катування. Зараз питання полягає в тому, щоб фізично повернути Женю з окупованого півострова. І далі вже розбиратися у всіх питаннях", - заявив він.

Нагадаємо, в середу ФСБ Росії звинуватила ГУР Міноборони України в підготовці терактів у Криму. У російському відомстві стверджують, що один з організаторів - Панов. Він дав свідчення і був заарештований кримським судом на два місяці. Другим затриманим ФСБ "диверсантом" виявився виконроб з Євпаторії Андрій Захтей. Також серед затриманих були особи з паспортами РФ, але їхніх прізвищ російські силовики не називають.

Панов - член партії "Укроп", голова Самооборони Енергодара і брав участь в АТО, де близько року воював у складі 23-ї мотострілецької бригади, стояв на блокпостах. Після цього займався волонтерською та благодійною діяльністю. Також балотувався до місцевої ради.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram