ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харкові поліція накрила мережу онлайн-порностудій для іноземців

Майбутніх "моделей" вербувальники шукали в соціальних мережах.

У Харкові поліція накрила мережу онлайн-порностудій для іноземців
Фото: ГУНП в Харьковской области

У Харкові співробітники Національної поліції припинили діяльність мережі онлайн-порностудій, орієнтованих на іноземців. До роботи в них були залучені понад 30 жінок у віці від 18 до 30 років.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП у Харківській області.

"Оперативники Департаменту кіберполіції Нацполіції встановили, що група осіб організувала на території Харкова незаконну діяльність студій з виготовлення та розповсюдження порнографічної продукції в мережі Інтернет. Поліцейські встановили, що організатори використовували орендовані квартири в Харкові. У виготовленні порнографії брали участь понад 30 громадянок України віком від 18 до 30 років", - йдеться в повідомленні.

Фото: ГУНП у Харківській області

Дівчата спілкувалися з англомовними відвідувачами платних відеочатів і сайтів. За бажанням клієнта жінки демонстрували порнографічні шоу. Вартість однієї хвилини приватної бесіди становила від 3 до 7 доларів США. 40 відсотків з цієї суми "моделі" залишали собі, решту віддавали "роботодавцям".

За даними поліції, доходи від роботи однієї моделі становили понад 2 тис. доларів на місяць, а загальні доходи студій - близько 20 тис. доларів на місяць. Робота була побудована за цілодобовим графіком. Майбутніх "моделей" вербувальники шукали в соціальних мережах.

Під час обшуків у шести квартирах-студіях виявлено та вилучено понад 20 одиниць комп'ютерної техніки, професійну фото- і відеотехніку. Крім того, вилучено базу даних зі списками моделей і інформацією про надходження коштів від іноземних власників відеочату, договори й інша документація, що свідчить про злочинну діяльність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram