ГоловнаСуспільствоЖиття

Колишнього директора львівського звалища заарештовано на два місяці

72-річного Богдана Горбаля підозрюють у службовій недбалості.

Колишнього директора львівського звалища заарештовано на два місяці
ГСЧС Львовской области

Галицький районний суд Львова заарештував на два місяці колишнього директора комунального підприємства "Збиранка" Богдана Горбаля, у підпорядкуванні якого перебувало Грибовицьке звалище.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Суд також постановив, що підозрюваний може сплатити заставу в розмірі 110 тис. 240 грн.

Горбаля підозрюють у службовій недбалості, яка призвела до загибелі трьох пожежників і співробітника цього ж підприємства.

"Суд зважив на доводи прокуратури про те, що підозрюваний може ухилитися від слідства і суду, а також може вплинути на свідків, зокрема своїх колишніх підлеглих", - наголошено в повідомленні.

Аргументи адвоката Горбаля про те, що його 72-річний підзахисний співпрацював зі слідством, а також хворий на ішемічну хворобу серця і серцеву недостатність, унаслідок чого кілька років перебуває на амбулаторному лікуванні, суд до уваги не взяв.

Нагадаємо, 30 травня на міському звалищі біля села Грибовичі під Львовом стався зсув сміття об'ємом понад 100 тис. кубометрів. У результаті під завалом опинилося четверо людей. 31 травня були знайдені тіла трьох рятувальників: Юрія Рудого, Андрія Вненкевича і Богдана Юнка. Працівник КП "Збиранка" зник безвісти.

У результаті відкрили кримінальні провадження за фактом загибелі чотирьох людей і у зв'язку зі службовою недбалістю посадових осіб ЛКП "Збиранка". Наприкінці минулого тижня трьом чиновникам цього підприємства було оголошено підозру у службовій недбалості.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram