ГоловнаСуспільствоЖиття

Блогера, який поранив охоронця на лекції Павленського, оголошено в розшук

Після п'яного дебошу "Адольфича" другий охоронець помер від серцевого нападу.

Блогера, який поранив охоронця на лекції Павленського, оголошено в розшук
Фото: Думская

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом інциденту, який стався на зустрічі акціоніста Петра Павленського в Одесі. Правопорушення кваліфікують за ст. 125 Кримінального кодексу - умисне легке тілесне ушкодження, повідомляє Думська.

Інцидент за участю Петра Павленського та Володимира Нестеренка, більше відомого під веб-псевдонімом "Адольфич", стався 12 серпня на лекції Петра Павленського "Про споживання людини" в центрі Impact Hub Odessa.

Нестеренко на лекції випив багато алкоголю. В якийсь момент, під час того, як художник говорив, письменник, що відсидів за рекет, почав перебивати його і розмахувати руками. Як відзначали очевидці, сам Павленський і модератор лекції ставилися до цього з гумором і в мирному тоні заспокоювали Нестеренка, зазначає Російська служба ВВС.

Присутній у залі іноземній журналістці здалося, що письменник відтворює привітання нацистів. Вона обурилася і зажадала вивести його з аудиторії.

Однак коли до Нестеренка підійшла охорона з вимогою заспокоїтися, він влаштував п'яний дебош і поранив одного з охоронців. Другий охоронець помер від серцевого нападу по дорозі в лікарню.

Нестеренкові вдалося втекти. Для його упіймання було оголошено план "перехоплення", але письменника досі не затримали. Поранений у руку охоронець, як повідомляють на сторінці центру Impact Hub Odessa в соцмережах, перебуває в лікарні, його стан стабільний.

Володимир Адольфович Нестеренко, відомий також під псевдонімом Адольфич - письменник, журналіст, кінодраматург. Автор мелодраматичного кіносценарію "Чужа" на кримінальну тему, що вийшов у вигляді книги й отримав хороші відгуки критики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram