ГоловнаСуспільствоЖиття

У Міноборони заявили, що техніка для параду не може зруйнувати якісний асфальт

"Якщо асфальт руйнується від проїзду зазначеної техніки, то проблема в якості дорожнього покриття".

У Міноборони заявили, що техніка для параду не може зруйнувати якісний асфальт
Фото: Макс Требухов

У Міністерстві оборони прокоментували заяву "Київавтодору" про те, що задіяна в параді до Дня Незалежності військова техніка руйнує асфальт.

Про це йдеться в повідомленні МО в Фейсбуці.

У Міноборони зазначають, що вся важка броньована техніка, а це танки Т-64БМ "Булат", зенітні ракетні комплекси "Бук" і дивізійні самохідні гаубиці "Мста-С" (від 36 до 45 тонн) забезпечені спеціальними гусеницями, які не залишають слідів на асфальтовому покритті.

Інша гусенична техніка (а це бойові машини піхоти, десанту і полкова самохідна гаубиця 2С1 "Гвоздика") вважаються легкою броньованою технікою, для якої, відповідно до технічних вимог, не передбачені асфальтохідні гусениці. Зазначена техніка своєю масою (від 8 до 20 тонн) не може завдати шкоди якісному асфальтовому покриттю, а тільки залишити сліди від гусениць, які зникають після руху автомобільного транспорту", - зауважують у відомстві.

"Таким чином, якщо асфальтове покриття руйнується від проїзду зазначеної техніки, то проблема не в техніці, а в якості дорожнього покриття. Звертаємося до КП "Київавтодор" не поширювати свідомо неправдиву інформацію, засновану на фото з соціальних мереж, а не на власних дослідженнях" , - заявили в Міноборони.

"За час незалежності київськими вулицями неодноразово проходила військова техніка і ніколи не було зауважень щодо руйнування дорожнього покриття", - відзначили в Міноборони.

Нагадаємо, в п'ятницю в Києві пройшла репетиція параду до Дня Незалежності. У ній взяли участь представники майже всіх родів військ Збройних сил України, центром столиці проїхала сучасна військова техніка: танки, системи залпового вогню, протиповітряної оборони. Після проїзду в "Київавтодорі" поскаржилися, що задіяна в параді техніка руйнує асфальт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram