ГоловнаСуспільствоЖиття

На Софійській площі в Києві урочисто підняли прапор України

Сьогодні наша країна відзначає День прапора.

На Софійській площі в Києві урочисто підняли прапор України
Фото: rbc.ua

На Софійській площі в Києві відбулася урочиста церемонія підняття Державного прапора України.

Станом на 9:00 на площі зібралися близько 2 тис. людей з національними прапорами. Серед них - учасники антитерористичної операції на Донбасі, а також політики - спікер Верховної Ради Андрій Парубій, міністр молоді та спорту Ігор Жданов, віце-прем'єр-міністр, міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, мер Києва Віталій Кличко.

На церемонію також прибув президент Петро Порошенко, який разом з дочкою Героя України Володимира Рибака, убитого терористами "ДНР" на початку окупації, взяв участь у піднятті прапора, а також звернувся до присутніх з промовою.

"Москва не дарма боялася нашого прапора. Саме він поставив під національно-визвольні прапори мільйони українців наприкінці 80-х, а імперію ховали під "Ще не вмерла..." - сказав президент.

Також перед присутніми виступила Марія Рибак. Вона наголосила, що вважає український прапор символом боротьби українського народу за свободу і незалежність.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять усіх загиблих за незалежність України.

Нагадаємо, сьогодні, 23 серпня, Україна відзначає День прапора. Інститут нацпам'яті пропонує відзначати День прапора 24 липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram