ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція Донецької області вилучила 35 протитанкових мін і 17 гранат

Йде обстеження територій шкіл на предмет наявності вибухонебезпечних предметів.

Поліція Донецької області вилучила 35 протитанкових мін і 17 гранат
Фото: ГУНП в Донецкой области

Перед початком нового навчального року поліція Донецької області провела низку превентивних заходів для стабілізації оперативної обстановки в області, в рамках яких були вилучені вибухові пристрої і боєприпаси.

Згідно з повідомленням відділу комунікації ГУНП у Донецькій області, за тиждень посилених заходів поліцейські виявили і вилучили 5 гранатометів, понад 35 протитанкових мін, 17 гранат та понад 2,5 тис. набоїв.

Фото: ГУНП у Донецькій області

"На цьому тижні превентивна поліція і батальйон спецпризначення обласного главку провели рейд прифронтовими селами під Маріуполем, обстежили понад 250 будинків і 200 дачних ділянок, перевірили кожен куточок. У результаті в одному з покинутих будинків правоохоронці виявили схрон у вільному доступі. Вилучено 35 протитанкових мін, частина яких вже була в зведеному стані і могла розірватися в будь-який момент, інші вибухові пристрої і понад 300 патронів", - йдеться в повідомленні.

Фото: ГУНП у Донецькій області

Начальник управління Нацполіції України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін зазначив, що "в цьому режимі поліція буде працювати 1 вересня і весь навчальний рік". Йде обстеження територій шкіл спільно зі співробітниками ДержНС на предмет наявності вибухонебезпечних предметів.

Нагадаємо, 23 серпня в Костянтинівці Донецької області місцевий житель знайшов три бойові гранати в купі сміття.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram