ГоловнаСуспільствоЖиття

Патрульному Олійнику пом'якшили запобіжний захід

Суд відпустив патрульного Олійника під особисте зобов'язання до 31 жовтня

Патрульному Олійнику пом'якшили запобіжний захід
Фото: антон Геращенко / Facebook

Печерський районний суд Києва відпустив патрульного поліцейського Сергія Олійника, якого підозрюють у вбивстві підлітка під час переслідування автомобіля, під особисте зобов'язання до 31 жовтня.

Про це повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець.

"У п'ятницю (2 вересня) Печерський суд розглянув клопотання прокуратури про зміну запобіжного заходу з домашнього арешту на особисте зобов'язання", - розповіла вона.

За словами Максимець, зміна запобіжного заходу зумовлена тим, що домашній арешт не може бути застосований до підозрюваного більш ніж на 6 місяців, а також тим, що кримінальне провадження перебуває на завершальному етапі.

"Незабаром прокуратура має намір завершити розслідування і передати матеріали сторонам для ознайомлення", - сказала вона.

При цьому Максимець зазначила, що суд зобов'язав Олійника не виїжджати без дозволу слідчого з міста, попереджати про зміну місця проживання або роботи, уникати контактів зі свідками й учасниками процесу.

Крім того, в Олійника вилучили документи для виїзду за кордон.

Нагадаємо, в ніч на 7 лютого співробітники патрульної поліції в Києві застрелили пасажира автомобіля, який намагався сховатися від погоні. Протягом 40 хвилин поліцейські безуспішно намагалися наздогнати BMW, який пересувався на дуже високих швидкостях і неодноразово порушував інші правила дорожнього руху, в тому числі виїжджаючи на зустрічну смугу руху.

При під'їзді до перехрестя проспекту Перемоги та Кільцевої дороги патрульні після кількох попереджень відкрили вогонь по авто, щоб його зупинити. Незабаром BMW зупинився, однак коли патрульні спробували наблизитися до машини, вона знову почала їхати. Реагуючи на це, Олійник вистрілив по автомобілю. Куля потрапила в 17-річного пасажира, жителя Боярки Михайла Медведєва, який згодом помер.

Патрульних на час розслідування відсторонили від роботи, а Олійника заарештували. Про арешт клопотала прокуратура, яка дійшла висновку, що патрульний мав намір скоїти вбивство під час погоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram