ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харкові встановлять пам'ятники бійцям АТО та Небесній сотні

Харківська ОДА, ветерани АТО і учасники Євромайдану підписали відповідні Меморандуми.

У Харкові встановлять пам'ятники бійцям АТО та Небесній сотні
Юлия Светличная
Фото: сайт ХОДА

Керівник Харківської обласної держадміністрації Юлія Світлична, представники Євромайдану і ветерани АТО підписали меморандуми про встановлення в Харкові пам'ятників Героям Небесної Сотні та Героям АТО.

Про це повідомили у прес-службі ОДА.

"Цими документами ми підтвердили наші наміри працювати разом над створенням цих знакових для міста пам'яток. Я глибоко переконана, що смислове навантаження, а також візуальне оформлення цих меморіальних комплексів і споруд, повинні визначити ті, хто розуміє дух, хто був там, кому знайомі ці емоції, - підкреслила Світлична. - Безумовно, всю організаційну роботу та вирішення юридичних моментів обласна влада готова взяти на себе і провести роботу в терміни, визначені законодавством України".

Відповідно до документів, пріоритетними напрямками співпраці керівництва області та громадських діячів є взаємний обмін пропозиціями та інформацією з питань встановлення пам'ятників, сприяння у забезпеченні координації дій органів державної влади, місцевого самоврядування та громадськості, розробка ескізів, відповідної документації та фінансово-економічного обґрунтування вартості пам'яток.

"Меморандуми передбачають створення робочих груп за участі представників обласної та місцевої влади, а також представників громадськості, для того щоб процес було організовано та обговорено з усіма учасниками", - зазначила Світлична.

Меморандуми з представниками Координаційної ради Харківський Євромайдан та Харківської обласної громадської організації Союз ветеранів АТО в. о. голови Харківської ОДА підписала під час урочистої церемонії вручення держнагород.

Під час заходу ювілейні медалі "25 років Незалежності України" за дорученням президента Петра Порошенка вручили десяткам харківських євромайданівців, волонтерів та учасників АТО.

Нагадаємо, у Києві Меморіал Героям Небесної сотні розмістять в Українському домі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram