ГоловнаСуспільствоЖиття

Мінекології запустило карту звалищ сміття

Семерак запропонував очистити Україну від сміття, як Раду - від комуністів.

Мінекології запустило карту звалищ сміття

Міністерство екології та природних ресурсів у четвер, 8 вересня, запускає інтерактивну карту звалищ сміття за адресою ecomapa.gov.ua.

Про це на засіданні Кабміну розповів міністр Остап Семерак.

За його словами, в Україні існує близько 30 тисяч сміттєвих звалищ - і постійних полігонів, і стихійних. При цьому Міністерство має інформацію тільки про 2600 з них, тому мета сервісу - зібрати інформацію про інших.

"Сьогодні кожен може зайти на сторінку "Екомапи" і залишити повідомлення про звалище, яке людина знайшла. Інформація буде оброблятися і надходити в Міністерство природи і органів місцевого самоврядування", - розповів Семерак.

Також розроблено мобільний додаток до карти, яка працює і на Android, і на iOS.

Міністр упевнений, що цей сервіс допоможе вирішити проблему зі сміттєвими звалищами в Україні.

"Дозволю собі невелике порівняння. Коли я вперше став депутатом, у парламенті була фракція комуністів, і ніхто собі не міг уявити, що без комуністів можна сформувати більшість, можна приймати закони. Але життя показало: сьогодні комуністів в українському парламенті немає, вони назавжди покинули його. І я вважаю, що ми повинні прийти до розуміння, що Україна може бути без сміття, ми можемо вичистити Україну", - сказав він.

Нагадаємо, 30 травня на міському звалищі біля с. Грибовичі під Львовом стався зсув сміття об'ємом понад 100 тис. кубометрів. У результаті під завалом опинилося четверо людей. Були знайдені тіла трьох рятувальників. Четвертого зниклого не знайшли.

Після цієї події Мінекології запропонувало перевірити всі звалища в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram