ГоловнаСуспільствоЖиття

Порошенко посмертно присвоїв звання Героя командиру танкової роти

Лавренко підірвався в танку разом з екіпажем.

Порошенко посмертно присвоїв звання Героя командиру танкової роти
Фото: Пресс-служба президента Украины

Президент Украини Петро Порошенко підписав указ про присвоєння звання Героя України з врученням ордена "Золота Зірка" капітану Олександру Лавренку посмертно.

Про це написав глава української держави на своїй сторінці у Facebook.

Як зазначається, 21 липня 2014 року в боях за селище Піски екіпаж танка, яким командував капітан Лавренко, вів бій по захопленню опорного пункту бойовиків біля донецького аеропорту. Захопивши блокпост, екіпаж прикривав вогнем механізований підрозділ.

"Коли надійшла інформація про початок контратаки терористів, Олександр Лавренко без коливань одним із перших висунувся на імовірний рубіж, відірвавшись далеко вперед від інших танків роти. Терористи відкрили по танку вогонь із гранатометів, кулеметів та автоматів. Ухиляючись від вразливого вогню, машина потрапила на потужний фугас. Капітан отримав важкі поранення, однак не здався ворогу та не допустив захоплення ним бойової машини.", – зазначив Порошенко.

В результаті Олександр Лавренко підірвався в танку разом з екіпажем. Ціною власного життя екіпаж зірвав контратаку бойовиків на щойно зайняті позиції українських військових.

Раніше президент України Петро Порошенко і голова РНБО Олександр Турчинов привітали воїнів-танкістів, ветеранів танкових військ, працівників танкобудівної галузі з Днем танкіста.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram