ГоловнаСуспільствоЖиття

Апеляційний суд Києва залишив "азовця" Краснова під вартою

За словами адвоката, у процесі спостерігається ослаблення тиску СБУ, яка розслідувала справу.

Апеляційний суд Києва залишив "азовця" Краснова під вартою
Фото: azov.press

Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Шевченківського районного суду про арешт лідера громадської організації "Цивільний корпус "Азов-Крим" Станіслава Краснова до 18 вересня. Таке рішення суд прийняв на сьогоднішньому засіданні, повідомляє Крым.Реалии

За словами адвоката Краснова Андрія Мамалиги, суд оголосив тільки резолютивну частину постанови, а його мотивувальна частина буде оприлюднена через кілька днів.

"Нічим не мотивували, оголосять пізніше, коли вже буде неактуально, оскільки в Бориспільському міськрайонному суді завтра починається розгляд справи (за звинуваченням Краснова в державній зраді, тероризмі і замаху на вбивство, – ред.)", – сказав Мамалига.

Адвокат зазначив, що, на відміну від двох попередніх засідань, Станіслав Краснов сьогодні був присутній у залі суду. За словами Мамалиги, в процесі спостерігається ослаблення тиску СБУ, яка розслідувала справу.

Адвокат спрогнозував продовження строку тримання Краснова під вартою під час підготовчого засідання у Бориспільському міськрайонному суді. Він нагадав, що термін може бути продовжений відразу на 60 діб. Також Мамалига не виключив спроби затягування розгляду справи Краснова у суді стороною обвинувачення.

Нагадаємо, Краснова підозрюють у тероризмі та держзраді. Його затримали 28 лютого. За версією СБУ Краснов був завербований Росією і планував влаштувати вибухи біля держорганів. 22 березня Краснова було заарештовано за рішенням Шевченківського районного суду Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram