ГоловнаСуспільствоЖиття

Жиліна поховають у Харкові

Мосійчук заявив, що всі сепаратисти повинні повернутися в Україну у вигляді "вантажу 200".

Жиліна поховають у Харкові
Фото: hromadske.tv

Ватажка "Оплоту" Євгена Жиліна, убитого в понеділок увечері в одному з ресторанів підмосковного селища Горки-2, поховають у Харкові.

Про це написав у Facebook перший заступник голови комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Ігор Мосійчук.

"Жиліна поховають у Харкові. Це чудова новина. Вони всі повинні повернутися сюди у вигляді "вантажу 200". Черга в кафе "Вєтєрок" уже сформована", - написав він.

Нагадаємо, "Оплот" - харківська громадська організація на основі однойменного бійцівського клубу. Голова МВС Арсен Аваков говорив, що "Оплот" під час Євромайдану викрадав і катував активістів. Активісти цієї організації, за його словами, також відповідальні за масовий підпал автомобілів у Києві.

Лідер "Оплоту" Жилін проходив у низці кримінальних проваджень. Зокрема прокуратура Харківської області пред'явила йому підозру у відмиванні грошей через фіктивні фірми, а СБУ - у фінансуванні тероризму. Генеральна прокуратура повідомила Жиліна про підозру у викраденні громадян, грабежі, погрозі вбивством і хуліганстві під час Революції гідності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram