ГоловнаСуспільствоЖиття

Київ зібрався запустити трамвай-електричку з Троєщини до Кардач

"Розрахунки на транспортній моделі показують дуже високий попит на цей маршрут".

Київ зібрався запустити трамвай-електричку з Троєщини до Кардач
Фото: facebook.com/ilyasagaidak

Київська міська державна адміністрація розробляє проект запуску трамвая-електрички (Tram-Train) з житлового масиву Троєщина до залізничної станції "Караваєві Дачі".

Як повідомляють на сайті КМДА, від Милославської вулиці до станції "Троєщина-2" Tram-Train буде їхати наявною трамвайною лінією уздовж вулиці Бальзака. Потім північним залізничним півколом транспорт поїде до станції "Караваєві Дачі", де буде організовано заїзд у трамвайне депо імені Шевченка, яке розташоване неподалік від Кільцевої дороги.

Tram-Train планують побудувати в Києві за 3-4 роки.

"Ми покладаємо великі надії на цей проект, адже розрахунки на транспортній моделі показують дуже високий попит на цей маршрут. Важливо, що на залізничних коліях Tram-Train зможе розвивати швидкість до 120 км/год, що робить його дуже ефективним", - заявив заступник голови Київської міськдержадміністрації Ілля Сагайдак, який їздив до Берліна на виставку InnoTrans 2016. Там була досягнута домовленість про створення робочої групи німецьких фахівців для аналізу стану і перспектив цього проекту.

Маршрут Троєщина-Кардачі в цілому повторює маршрут планованої четвертої гілки Київського метрополітену від Кільцевої дороги до житлового масиву Вигурівщина-Троєщина.

Троєщина розташована на північному сході Києва, у цьому районі проживає понад півмільйона жителів. Проект включення Троєщини в мережу метрополітену був розроблений ще в минулому столітті, проте через брак грошей будівництво досі не розпочато.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram