ГоловнаСуспільствоЖиття

Очищення води - користь зворотного осмосу

Безумовно, купити фільтр для води в Києві – чудова ідея. Навряд ви проживаєте в настільки екологічно чистому районі, що ваша водопровідна система сяє новизною і чистотою. Навпаки, ситуація з якістю води стає з кожним роком все складнішою. З'являються нові, ще небезпечніші для здоров'я домішки. Найчастіше таку воду не можна використовувати не те, що як питну, але навіть як звичайну господарську, для приготування їжі, прання-прибирання тощо. Деякі речовини здатні не тільки зашкодити вашому здоров'ю, але і зіпсувати побутову техніку або сантехніку.

Що роблять фільтри

різноманітні пристрої, що фільтрують, дають можливість позбавити воду від:

  • іржі;
  • хлору;
  • піску;
  • бактерій;
  • солей тяжких металів;
  • а також різноманітної органіки.

Більше того, правильно підібраний фільтр може помітно поліпшити смак води або врятувати від купівлі нової сантехніки.

Як вибрати фільтр

Одна з найбільш досконалих систем очищення – зворотний осмос. На сьогодні вона вважається найефективнішою і безпечною з-поміж усіх видів фільтруючих пристроїв. Фільтр зворотного осмосу просто рекордсмен за кількістю виведених ним з води радіонуклідів, канцерогенних хлоровмісних речовин, часток важких металів і т. д. Як засвідчила практика, ефективність зворотного осмосу часто сягає 99%.

Як це працює

При всій дієвості зворотного осмосу, влаштована така система доволі просто. Принцип роботи фільтра полягає в багатоступеневому очищенні. Його основа - дрібночарункова мембрана, яка виглядає як найтонша сітка, схожа на плівку.

Чарунка такої "плівки" не більша за молекулу води, тож крізь неї проходить тільки кисень і водень. На цьому етапі відсіюються солі важких металів, а також різноманітні небезпечні бактерії й органічні домішки. Звичайно, крізь таку серйозну мембрану мул з піском також не проходять.

Утім до складу системи входить не тільки мембрана. До того, як потрапити до сітки, вода проходить через цілий комплекс передфільтрів грубого очищення. Тож особливо великі часточки домішок навіть не доходять до мембрани, а це дозволяє уникнути закупорювання чарунок.

За таких умов принцип зворотного осмосу виявився навіть більш дієвим, ніж іонний обмін або адсорбція. Встановлювати такий фільтр особливо розумно в районах, де десятиліттями не змінювали водопровідні труби. До речі, однією з властивостей цієї системи є поліпшення смаку води.

Словом, вивчивши особливості фільтра зворотного осмосу, стає зрозуміло, що, купуючи його, ви по-справжньому піклуєтеся про своє здоров'я!

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram