ГоловнаСуспільствоЖиття

Патріарх Філарет відвідав військових на лінії фронту

Мала батьківщина предстоятеля УПЦ КП - село Благодатне Амвросіївського району - розташована на окупованій території.

Патріарх Філарет відвідав військових на лінії фронту
Фото: facebook/Павло Жебрівський

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет приїхав у АТО на лінію фронту і благословив українських військових на святу справу захисту України.

Про це у Facebook повідомив глава Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Павло Жебрівський.

"Велика несподіванка! Увечері нас відвідав Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет... Без малого 88-річний Патріарх приїхав на лінію фронту підтримати свою паству. Це ще збільшує повагу до цього світлого чоловіка. Патріарх відвідав військових, зустрівся з командувачем АТО, благословив наших воїнів на святу справу захисту України", - написав Жебрівський.

За словами глави ВЦА, Святійший жваво цікавився ситуацією в Донецькій області, тим, як йде відновлення зруйнованого краю.

"Особливо Патріарха цікавило, як у Донецькій області пробуджується український дух і глибинна українська духовність.

А коли я розповів Святійшому про наш проект створення в громадах мережі опорних сучасних україномовних шкіл, очі його заіскрилися радістю. Адже мала батьківщина Патріарха - село Благодатне, Амвросіївського району - сьогодні розташоване на окупованій території", - зазначив Жебрівський.

Глава Донецької ВЦА додав, що на завершення Патріарх благословив труди на відновлення і оновлення Донецької області і побажав працювати натхненно.

"Що б не було, не падайте духом, сміливо йдіть вперед. Перемога буде наша, бо правда з нами, Господь з нами", - сказав патріарх.

Як повідомлялося, в 2015 році предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Філарет виступив у Брюсселі перед депутатами Європарламенту із закликом не допустити третьої світової війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram