ГоловнаСуспільствоЖиття

Голові патрульної поліції Івано-Франківська оголошено про підозру в перевищенні влади

На початку вересня чиновник побив учасника АТО.

Голові патрульної поліції Івано-Франківська оголошено про підозру в перевищенні влади
Фото: firtka.if.ua

Начальнику управління патрульної поліції в Івано-Франківську повідомлено про підозру в перевищенні влади, повідомляє прес-служба прокуратури області.

Наголошується, що під перевищенням влади мається на увазі умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, які завдали істотної шкоди охоронюваним законом правам, інтересам окремих громадян і супроводжувалися насильством, хворобливими і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями (ч. 2 ст. 365 КК України).

Повідомляється, що на початку вересня поточного року до керівника управління патрульної поліції в м. Івано-Франківськ звернувся учасник АТО, який висловив незгоду з постановою про накладення на нього адміністративного стягнення.

"Не дослухавши заявника, чиновник наказав останньому покинути кабінет. Коли учасник бойових дій продовжив обстоювати свою позицію, поліцейський, не маючи ніяких підстав для застосування фізичної сили, демонструючи значну фізичну перевагу, заподіяв потерпілому легкі тілесні ушкодження, що підтверджується висновком судово-медичного експерта", - йдеться в повідомленні.

До суду направлено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді застави, а також відсторонення його від займаної посади

Нагадаємо, Національна поліція звільнила двох поліцейських, які в ніч на 30 серпня не змогли впоратися з п'яними мажорами в центрі Миколаєва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram