ГоловнаСуспільствоЖиття

Харківський пенсіонер отримав умовний термін за повідомлення про "замінування" СБУ

Обвинувачений назвав те, що сталося, "невдалим жартом".

Харківський пенсіонер отримав умовний термін за повідомлення про "замінування" СБУ

Київський районний суд Харкова визнав пенсіонера, який повідомив про "замінування" будівлі обласного управління СБУ, винуватим і засудив його до двох років позбавлення волі умовно.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

У ніч на 19 квітня невідомий по телефону повідомив, що будівлю УСБУ в Харківській області підірвуть до 8:00. У результаті перевірки жодних вибухових пристроїв у будівлі і на прилеглій території не було виявлено.

"Визнати винним за ч.1ст.259 (свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) КК України та призначити покарання у вигляді двох років позбавлення волі. На підставі ст.75 КК України звільнити від відбування покарання з випробувальним терміном на 1 рік", - йдеться у тексті вироку.

На судовому засіданні обвинувачений свою провину не визнав і назвав те, що сталося, "невдалим жартом" з його боку. За словами пенсіонера, він вирішив так "провчити" правоохоронні органи за те, що вони "не реагували на його повідомлення про сепаратистів".

Вирок не набув чинності і може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Нагадаємо, в травні СБУ і поліція затримали жінку, яка 16 травня повідомила про "замінування" шести станцій харківського метро. "Мінером" виявилася літня комуністка, яка так хотіла перешкодити перейменуванню станцій у рамках декомунізації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram