ГоловнаСуспільствоЖиття

З початку року відкрито близько 2 тис. справ про корупцію в прикордонній службі

ДПСУ відзвітувала про результати проведених антикорупційних заходів.

З початку року відкрито близько 2 тис. справ про корупцію в прикордонній службі
Фото: пресс-служба Госпогранслужбы Украины

З початку 2016 року в рамках боротьби з корупцією в Державній прикордонній службі було відкрито майже 2 тис. справ про корупцію.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу ДПСУ.

"Всього з початку року було здійснено 2497 перевірок несення служби прикордонними нарядами, з них - у 65 випадках у співробітників Держприкордонслужби були виявлені гроші. Також було ініційовано 1993 службових розслідувань, внесено до ЄРДР 229 випадків правопорушень, з них 182 з ознаками корупції. За результатами перевірок з початку року притягнуто до адміністративної відповідальності 373 особи, до адміністративної відповідальності за корупцію - 7 осіб, до дисциплінарної - 3209, звільнені 93 прикордонники", - повідомили у відомстві.

Зазначається також, що за рік було зафіксовано понад 800 спроб дати хабар прикордонникам.

"Суми коштів, від яких відмовлялися прикордонники, становили від тисячі до десятків тисяч гривень", - йдеться в повідомленні.

"Повністю позбутися від передумов до скоєння правопорушень та корупційних діянь за цей період не вдалося, однак для прикордонного відомства, поряд із забезпеченням безпеки на кордоні, боротьба, спрямована на подолання корупції, залишається пріоритетною, - тому і надалі буде продовжуватися", - додали в ДПСУ.

Нагадаємо, як раніше повідомила голова Національної поліції Хатія Деканоідзе, відносно співробітників поліції відкрито 900 кримінальних справ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram