ГоловнаСуспільствоЖиття

Під Окружним судом у Києві оголосили безстроковий марафон проти підвищення тарифів

Учасники акції кажуть, що втомилися чекати на рішення суду.

Під Окружним судом у Києві оголосили безстроковий марафон проти підвищення тарифів

Представники громадської організації "Ідея" оголосили сьогодні під Окружним адміністративним судом міста Києва про початок безстрокової акції протесту через високі тарифи. Свою акцію вони назвали "тарифним марафоном проти тарифного геноциду".

Члени організації "Ідея" вважають, що судді київського Окружного суду навмисне затягують справу з розглядом позову про незаконність підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги. Учасники акції заявляють, що їм набридло чекати, коли ж судді розглянуть питання і винесуть справедливе рішення.

"Для багатьох українців підняття урядом тарифів стало своєрідним геноцидом - розмір мінімальної зарплати і пенсії не дозволяє оплачувати рахунки за спожиті послуги. А постійне відкладання судового засідання, на думку суспільства, виглядає, як виконання вказівок з Банкової", - кажуть організатори марафону. З цієї причини вони вирішили нагадати служителям Феміди, "що суддівська честь дорожча за вказівки".

Основна вимога учасників "тарифного марафону" - справедливе і швидке прийняття рішень щодо незаконного підвищення тарифів на ЖКГ.

Мирну акцію протесту обіцяють продовжувати доти, доки суд не винесе справедливого рішення.

Нагадаємо, 27 жовтня Окружний адміністративний суд Києва перейшов у режим письмового провадження в справі за позовом Юлії Тимошенко проти Кабінету Міністрів щодо скасування постанови №315 про встановлення єдиної ціни на газ. Упродовж двох тижнів суд повинен був збирати аргументи всіх сторін для того, щоб потім прийняти рішення. Але судові засідання постійно переносять на інші дати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram