ГоловнаСуспільствоЖиття

День Перемоги в Києві хочуть святкувати 9 партій і організацій

Заявки надійшли в КМДА.

День Перемоги в Києві хочуть святкувати 9 партій і організацій
Фото: tsn.ua

У Київську міськдержадміністрацію надійшло дев'ять заявок від різних партій і організацій на проведення масових акцій з нагоди 67-ї річниці Перемоги у ВВВ.

Про це йдеться в повідомленні КМДА.

Зокрема, Всеукраїнська громадська організація Загальновоїнська спілка України має намір провести щорічну героїко-патріотичну акцію "Послужімо Вітчизні разом!". Її учасники планують святковою колоною в супроводі духового оркестру пройти від станції метро "Арсенальна" вулицею Мазепи до Музею Великої Вітчизняної війни. Передбачено також урочисте покладання квітів до могили Невідомого солдата в Парку Слави. Акція завершиться урочистим мітингом на площі біля Музею ВВВ. Там також працюватимуть польові кухні, де пригощатимуть солдатською кашею і "фронтовими 100 грамами". Заплановано святковий концерт. Згідно з заявкою, акція триватиме з 11:00 до 17:00. В акції передбачена участь близько 5 тисяч осіб.

Київська міська організація Спілки ветеранів Афганістану разом з іншими ветеранськими організаціями також має намір провести урочисту ходу від станції метро "Арсенальна" до площі Слави з покладанням квітів до могили Невідомого солдата у Парку Слави, а також до Меморіалу загиблим в Афганістані, де відбудеться зустріч бойових друзів і концертна програма. В рамках акції пройде автопробіг 20 машин центральними вулицями столиці. Заходи відбудуться з 11.00 до 15.00. Заявлено участь близько 600 осіб.

Громадська організація "Поступ" також має намір пройти колоною від станції метро "Арсенальна" до Парку Слави з покладанням вінків до могили Невідомого солдата. Згідно із заявкою, в акції візьмуть участь 40 осіб. Час проведення - з 14:00 до 15:00.

Комуністична партія України подала заявку на проходження колони своїх прихильників від станції метро "Арсенальна" вулицею Мазепи з покладанням квітів до могили Невідомого солдата в Парку Слави, пам'ятників Іванові Кожедубу і Миколі Ватутіну. Акція пройде з 11:00 до 13:00, орієнтовна кількість учасників - 1000 осіб.

Соціалістична партія України подала заявку на проведення з 11:30 демонстрації від Бесарабської площі, вулицею Хрещатик і до Європейської площі. Передбачено участь 600 осіб. Після цього 50 людей пройдуть вулицями Грушевського і Мазепи до площі Слави для покладання квітів до пам'ятника Ватутіну та могили Невідомого солдата.

Партія "Велика Україна" має намір провести міні-акцію у вигляді "Маршу перемоги" від Бесарабської площі до майдану Незалежності з 10:00 до 12:00. В акції заявлено участь 20 осіб.

Всеукраїнська молодіжна організація "Молоді регіони" подала заявку на проведення акції з роздаванням георгіївських стрічок і прапорців з 9:00 до 13:00 у найбільш людних місцях столиці, а також на проведення фотовиставки на території музею ВВВ із роздаванням повітряних кульок. До акції буде залучено 20 активістів.

Національна спілка кінематографістів України організовує біля пам'ятника Леонідові Бикову святкову програму з нагоди презентації книги віршів і малюнків, присвячених акторові, з врученням подарункових екземплярів збірки ветеранам ВВВ. Акція пройде з 14:00 до 16:00. Очікується участь 150 осіб.

Також заявку на проведення заходу подала громадська організація "Тверезий Київ", яка планує провести "Молодіжну пробіжку за тверезість" з 14:00 до 16:00, маршрут: станція метро "Хрещатик" - Європейська площа - Маріїнський парк - площа Слави - Музей ВВВ. В акції заявлено участь 150 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram