ГоловнаСуспільствоЖиття

В Івано-Франківську заборонили акції до Дня Перемоги

Ідеологія Компартії України відрізняється від поглядів в області.

В Івано-Франківську заборонили акції до Дня Перемоги
Фото: tsn.ua

Івано-Франківський окружний адміністративний суд за позовом виконавчого комітету Івано-Франківської міськради заборонив політичним і громадським організаціям проводити 9 травня масові акції в Івано-Франківську.

"Проведення одночасно таких заходів організаціями лівого спрямування та громадянами, які поділяють національну ідею, не завжди знаходить розуміння з боку більшості громадян, можуть привести до виникнення конфліктних ситуацій і масових порушень громадського порядку", - пояснив секретар Івано-Франківської міськради Руслан Марцинків.

"Ба більше, ідейна спрямованість Комуністичної партії України є відмінною від ідеологічних інтересів більшості населення нашого регіону, в тому числі і міста Івано-Франківська, і в разі проведення такого мітингу з використанням символіки Компартії України важко буде уникнути конфліктних ситуацій між представниками різних сторін", - додав Марцинків.

Він також повідомив, що сьогодні на ім'я мера Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса надійшов лист від нардепа Анатолія Найдьонова (фракція КПУ) про те, що він планує 9 травня о 9:00 провести зустріч із виборцями в центрі міста на вулиці Незалежності, 4 "з подальшою ходою на Меморіальне кладовище воїнів Великої Вітчизняної війни для вшанування ветеранів і привітання виборців Івано-Франківська з нагоди державного свята - Дня Перемоги у Великій Вітчизняній війні".

Як повідомляли, Львівський окружний адміністративний суд 8 травня зупинив дію рішення Львівської міськради про заборону використання у Львові радянської, комуністичної та нацистської символіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram