ГоловнаСуспільствоЖиття

Журналісти пікетують МВС

Журналісти заступилися за побитого колегу.

Журналісти пікетують МВС
Фото: Макс Левин

Українські фотокореспонденти пікетують МВС, заступаючись за побитого фотографа порталу Tochka.net Віталія Лазебніка.

Вони вимагають порушити кримінальну справу за фактом побиття і припинити протиправні дії з боку міліції щодо представників ЗМІ.

Близько 20 представників ЗМІ стоять і сидять на асфальті біля центрального входу в приміщення МВС, тримаючи в руках фотографії, на яких зображено факти рукоприкладства з боку співробітників міліції.

Також на плакатах написано "Журналіст – не терорист!", "Я фотографую, а не стріляю".

Учасники акції обурені тим, що МВС відмовляється визнавати Лазебніка журналістом на підставі того, що він нібито не є співробітником ЗМІ.

Пікетувальники зазначають, що ситуація з Лазебніком невипадкова.

Таким чином журналісти вимагають від МВС порушити кримінальну справу, притягнути до відповідальності співробітників міліції, які відмовилися виконувати свої обов'язки, припинити порушення прав журналістів із боку правоохоронних органів, роз'яснити особовому складу МВС зміст законів "Про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні", "Про інформацію", а також зміст статті 171 Кримінального кодексу України.

Крім цього, журналісти вимагають розслідувати всі випадки порушення їхніх професійних прав, незалежно від того, чи є журналіст штатним співробітником зареєстрованого ЗМІ.

Зауважимо, приводом до пікетування МВС стало побиття фотографа Tochka.net Віталія Лазебніка 4 травня під час виконання ним своїх професійних обов'язків у столичному парку Перемоги. Того дня його побив залізною трубою невідомий за повного потурання співробітників міліції, які перебували неподалік від місця події.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram