ГоловнаСуспільствоЖиття

Міліція затримала письменницю Карпу

Опозиціонери припускають продовження арештів захисників української мови.

Міліція затримала письменницю Карпу
Ирэна Карпа на сцене во время митинга
Фото: Макс Левин

Правоохоронці затримали українську письменницю Ірену Карпу.

Про це оголосили зі сцени на опозиційному мітингу на підтримку української мови, який проходить біля будівлі Верховної Ради.

Ірена Карпа виступала сьогодні зі сцени на мітингу. А коли вона вже йшла з нього в бік Європейської площі, письменницю-опозиціонерку затримали правоохоронці. Наразі телефони Карпи не відповідають. Організатори акції припускають, що було затримано ще когось, однак достеменно цього не відомо.

Нагадаємо, Верховна Рада 5 червня проголосувала в першому читанні за законопроект "Про засади державної мовної політики" "регіоналів" Вадима Колесніченка та Сергія Ківалова.

Загалом в акції біля приміщення Верховної Ради України у вівторок беруть участь близько 9 тис. прихильників різних політичних сил.

Близько 200 співробітників спецпідрозділу "Беркут" почали відтісняти противників мовного законопроекту від лінії, що розділяє їх з активістами Партії регіонів. У підсумку активісти почали штовхатися з "Беркутом". Під час сутички проти опозиційних мітингувальників застосували сльозогінний газ. Міліція заперечує застосування газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram