ГоловнаСуспільствоЖиття

Активісти знову відстоюють право на мирні зібрання

Скандальний законопроект мають розглядати на поточному пленарному тижні.

Фото: Макс Левін

Близько 50 активістів проводять пікет біля будівлі комітетів Верховної Ради проти скандального законопроекту про порядок організації та проведення мирних зібрань.

На дверях будівлі учасники акції повісили плакат із перекресленим номером цього законопроекту "2450", на якому збирають підписи депутатів проти документа.

Проти законопроекту підписалися нардепи від опозиції Володимир Яворівський, Микола Мартиненко, Михайло Волинець та Юрій Одарченко.

До активістів вийшов член комітету з прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Олег Зарубінський (фракція Народної партії), якому активісти передали свої вимоги.

Нагадаємо, проти проекту Закону "Про порядок організації і проведення мирних заходів" уже проводили мітинги. Так, на початку вересня активісти навіть провели ніч біля ВР.

Документ передбачає, що організатор мирного зібрання письмово повинен сповіщати органи влади про проведення заходу не пізніше ніж за два робочі дні до його початку.

Цією нормою, на думку активістів, влада може зловживати.

6 вересня Верховна Рада відклала на наступний пленарний тиждень розгляд у другому читанні проекту закону щодо мирних заходів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram