ГоловнаСуспільствоЖиття

Автомайданівці не мають наміру реагувати на ухвалені Радою закони

Активісти зазначають, що у "цій країні закони не діють вже давно"

Автомайданівці не мають наміру реагувати на ухвалені Радою закони
Фото: EPA/UPG

Учасники Автомайдану вважають, що ухвалені вчора Верховною Радою закони, якщо вони набудуть чинності, не завадять їм проводити свої акції.

Про це заявив активіст Автомайдану Сергій Хаджинов, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ

Відповідаючи на питання, як Автомайдан реагуватиме на ухвалені вчора закони, Хаджинов сказав: "Ніяк. Наша діяльність жодним чином не підпадає під ухвалений пакет законів. Можу сказати від себе особисто, не як активіст Автомайдану: це кардинально нічого взагалі не змінює. У цій країні не діють закони і твориться беззаконня вже давно".

За його словами, норма про те, що в колоні не повинно їхати більше ніж п'ять автомобілів, діяла і раніше.

"Тільки тепер ніби як за це можуть забрати автомобіль, конфіскувати. Але я вважаю, що якщо хоч один випадок такий буде, то це розбурхає народ так, що колона буде ще довшою. Ми мирні громадяни, які реалізують своє конституційне право на протест... Застосувати Правила дорожнього руху - не їхати колоною більше ніж з п'яти машин - в умовах великого міста неможливо. Це правило, навпаки, має бути скасовано, бо треба в такому випадку забороняти весільні кортежі, пробки і так далі", - сказав він.

На питання, як Автомайдан відреагує на ще одну заборону - блокування житла - Хаджинов відповів: "Ми ніколи не блокуємо житло. Ми приїжджаємо й висловлюємо свій протест. Це не можна назвати блокуванням".

Нагадаємо, вчора провладна більшість у Верховній Раді, крім держбюджету на 2014 рік, ухвалила низку законів без обговорення.

Зокрема, Верховна Рада України посилила відповідальність за заклики до вчинення дій, що загрожують громадському порядку. За "публічні заклики до погромів, підпалів, знищення майна, захоплення будівель або споруд, блокування доступу до житла, будівель, споруд чи іншого володіння осіб, підприємств, установ або організацій, насильницького виселення громадян, що загрожують громадському порядку, а також розповсюдження, виготовлення чи зберігання з метою розповсюдження матеріалів такого змісту "передбачена відповідальність у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на строк від двох до шести років".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram