ГоловнаСуспільствоЖиття

Керівництво військової авіації "Бельбеку" просить українську владу дати чіткі команди

Якщо вказівок не буде, військові можуть застосувати зброю для захисту Батьківщини

Командування 204 бригади тактичної авіації, що дислокується на аеродромі "Бельбек" біля Севастополя, закликало владу України дати чітку команду для наступних дій кримським військовослужбовцям.

Якщо таких вказівок не буде, військові захищатимуть Батьківщину згідно зі статутом, аж до відкриття вогню. Про це заявив командир 204 бригади, полковник Юрій Мамчур, який зачитав звернення до керівництва України, Міноборони, генштабу Збройних сил України.

"Ні для кого не секрет, яка ситуація склалася навколо військових частин, що дислокуються в АР Крим. Перебуваючи під постійним тиском з боку військовослужбовців Збройних сил РФ, місцевого населення, органів місцевого самоврядування, маємо усну вказівку триматися, не піддаватися на провокації і не застосовувати зброю. Ціною неймовірних зусиль утримуємо крихкий мир на кримській землі, продовжуємо бути вірними присязі на вірність українському народові", - зазначає Мамчур.

За його словами, з кожним днем ультиматуми з боку представників російських військових стають все більш жорсткими.

"Щоб уникнути можливих сутичок із застосуванням зброї, прошу вас у найкоротший термін прийняти зважені рішення щодо наступних дій командирів військових частин у разі прямої загрози життю особовому складу, членам сімей військовослужбовців, цивільному населенню. Ваше рішення прошу довести в директивній формі до всіх командирів військових частин, які дислокуються в АР Крим", - підкреслив командир бригади.

"У разі неприйняття вами відповідних рішень ми змушені діяти згідно зі статутом ЗС України, аж до відкриття вогню. При цьому ми чітко усвідомлюємо, що не зможемо довго протистояти підрозділам російських військ, які переважають за кількістю, озброєністю, підготовкою, але готові виконати свій обов'язок до кінця", - резюмував Мамчур.

Нагадаємо, 11 березня на на аеродромі "Бельбек" невідомі підпалили електроустановку. Пожежу вдалося загасити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram