ГоловнаСуспільствоЖиття

Шахту Ахметова блокують учасники мітингу за федералізацію, - прес-служба

Пікет не припиняється відучора

Шахту Ахметова блокують учасники мітингу за федералізацію, - прес-служба
Фото: socialismkz.info

Адміністративні будинки й структурні підрозділи ПАТ "Краснодонвугілля" (Луганська обл.), який входить до групи "Метінвест", в середу блокують близько 300 осіб, які брали участь у міському мітингу за федералізацію і відповідний референдум.

Як повідомили в прес-службі компанії, 22 квітня в Краснодоні після мітингу за федералізацію і проведення референдуму, який проходив на площі Леніна, близько 100 осіб спортивної статури перемістилися до адміністративної будівлі "Краснодонвугілля".

Своїми гаслами вони провокували шахтарів, які поверталися з робочої зміни, закликаючи до участі в мітингу.

О 18.00 під адмінбудівлею зібралося кілька сотень людей. Протестувальники озвучили економічні та політичні вимоги, вимагали від керівників "Краснодонвугілля" офіційного дозволу на поїздки до будівлі обласного управління СБУ в Луганській області та надання автобусів для цих цілей. Водночас вони зажадали підвищити вдвічі заробітну плату, скасувати стандарти з охорони праці та техніки безпеки, які впроваджені на виробництві підприємства.

Окрім того, в компанії повідомили, що станом на 14:00 23 квітня під адмінбудинком "Краснодонвугілля" мітинг триває. У ньому бере участь близько 300 осіб. "Це менше за 3% від штатної чисельності співробітників", - підкреслили в прес-службі. При цьому через блокування доріг і блокпостів переважна більшість працівників структурних підрозділів не можуть дістатися до місця роботи.

Генеральний директор "Краснодонвугілля" Олександр Ангеловський, керівники шахт і структурних підрозділів продовжують переговори з учасниками акції.

У зверненні Ангеловського уточнюється, що близько 18:00 вівторка будівлю вугільного об'єднання було заблоковано після мітингу за федералізацію і проведення референдуму на південному сході України. Близько 100 осіб спортивної статури перемістилися до адмінбудівлі компанії. "На жаль, і деякі співробітники наших структурних підрозділів піддалися провокаційним закликам", - констатує гендиректор.

При цьому він додав, що близько 300 осіб вийшли на акцію протесту, заблокували роботу адмінбудинку апарату управління і не дають можливості працювати в штатному режимі на шахтах та структурних підрозділах своїм колегам, які не поділяють їх позицію.

"Не вірте повідомленням, що більша частина об'єднання - 80% - страйкує. Основна частина колективу, тобто, більше за 97%, націлена на продовження стабільної роботи. Однак вони просто не можуть прорватися на робочі місця через блокпости і перегороджені дороги", - йдеться у зверненні Ангеловського.

За його словами, протягом останньої доби всі перші керівники об'єднання і директори шахт ведуть діалог з ініціативною групою, яку вибрали мітингувальники.

"Ми пропонуємо рішення з врегулювання конфлікту. Я вважаю, що всі питання, які виникають у мітингувальників, необхідно вирішувати всередині колективів, на змінних зборах і конференціях за участю профспілок виключно шляхом переговорів та пошуку компромісу. Я звертаюся до тих співробітників, які зібралися біля будівлі апарату управління, з проханням припинити блокування адмінбудівлі та структурних підрозділів, провести конструктивні переговори, щоб вже найближчим часом вирішити накопичені проблеми. Але вимоги повинні бути реальними", - підкреслив керівник підприємства.

Він зазначив: "Сьогодні нам ставлять у провину, що зарплата на шахтах занижена, деякі ЗМІ стверджують, що є затримки за виплатами. Це - неправда. Ми своєчасно виплачуємо зарплату, яка повністю відповідає галузевим показниками. Зараз це понад 6 тис. грн. До того ж в поточному місяці пройде чергове підвищення - фонд зарплати по об'єднанню зросте на 9 млн грн".

Гендиректор додає, що деякі "гарячі голови" вимагають двократного підвищення, що не тільки не відповідає реальному стану справ в економіці, але й суперечить здоровому глузду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram