ГоловнаСуспільствоЖиття

У Донецьку сепаратисти зігнали на мітинг проти фашизму 300 шахтарів

Гірники вийшли з прапорами ДНР і георгіївськими стрічками

У Донецьку на мітинг проти фашизму вийшли 300 гірників.

"Близько 300 шахтарів попрямували ходою від пам'ятника Жертвам фашизму на Ленінському проспекті Донецька в бік площі Леніна, протестуючи проти проведення на сході України антитерористичної операції", - повідомляє "ОстроВ".

Фото: http://www.ostro.org

Гірники поклали квіти до пам'ятника і провели короткий мітинг, лейтмотивом якого стало гасло "Фашизм не пройде!". Учасники акції прибули до місця початку ходи організовано. У руках вони тримають прапор самопроголошеної Донецької народної республіки, на одязі в них - георгіївські стрічки.

Колона гірників проїхала Ленінським проспектом у центр міста.

Зараз шахтарі з криками "Донбас!" і "Фашизм не пройде" прибули на площу Леніна.

Фото: http://www.ostro.org

Фото: http://www.ostro.org

Зазначимо, що на вимогу активістів ДНР припинено видобуток вугілля на шахтах державного підприємства "ДВЕК". Наразі зупинено роботу шахт "Жовтневий рудник", ім. Є. Абакумова, ім. О. Скочинського та "Трудовська". Гірники саме цих підприємств беруть участь у ході проти антитерористичної операції.

Нагадаємо, 15 травня озброєні люди захопили адмінбудівлю держпідприємства "Донбасантрацит" у Красному Лучі Луганської області. 22 травня бойовики захопили в Луганській області чотири шахти, які входять до складу компанії "Лисичанськвугілля": імені Мельникова, "Новодружевську", "Привольнянську" та імені Капустіна. Це було зроблено заради вибухівки, яка є на підприємствах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram