ГоловнаСуспільствоЖиття

Українці відчувають до Путіна ненависть і зневагу, - опитування

Тільки 6% опитаних в Україні поважають російського президента

Українці відчувають до Путіна ненависть і зневагу, - опитування
Фото: EPA/UPG

Найчастіше президент РФ Володимир Путін викликає в українців ненависть (41%), зневагу (34%) і роздратування (20%). Про це повідомляє дослідницька компанія GfK Ukraine з посиланням на свіже опитування.

Опитування методом особистого інтерв'ю проводилося з 4 по 18 вересня 2014 року, вибірка становить 1000 респондентів на місяць, беруть участь респонденти старші 16 років за репрезентативною вибіркою для населення України за статтю, віком, регіоном проживання та розміром населеного пункту. Максимальна похибка становить 3,1%. Респонденти могли обирати кілька варіантів відповіді. З методологією і дизайном дослідження можна ознайомитися за посиланням.

15% респондентів нічого не відчувають щодо Путіна. 6% його поважають, 4% співчувають російському президентові. Тільки 3% бояться Путіна.

Найчастіше ненависть до Путіна відчували молоді люди 16-19 років та літні люди старші 60 років. Тоді як люди 20-29 років в основному були до нього байдужі.

Українці із середнім рівнем доходу частіше за інших відчували до Путіна ненависть і рідше від інших - повагу.

Традиційно жителі сходу України з великою повагою ставляться до Путіна, тут кількість таких відповідей досягає 20%. Разом з тим тут зафіксовано і найбільшу кількість респондентів, які ставляться до російського президента байдуже (24%).

Нагадаємо, у п'ятницю Порошенко зустрінеться з Путіним у Мілані (Італія) на саміті ASEM.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram