ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд залишив під арештом затриманого під ВР активіста "Синдикату" (фото додаються)

Другого затриманого відпустили під домашній арешт

Апеляційний суд Києва залишив під вартою активіста об'єднання "Синдикат" (молодь правих поглядів) Євгена Стемпковського, затриманого за підозрою в участі у бійці з міліціонерами під Верховною Радою 14 жовтня.

Про це повідомляє власний кореспондент LB.ua.

На підтримку Стемпковського "Синдикат" організував пікет під будівлею суду, однак на територію активістів не пустили без пояснення причин. Біля воріт виникла невелика бійка.

Нагадаємо, 14 жовтня двох активістів "Синдиката" Євгена Стемпковського та Михайла Стрижка затримали нібито за участь у бійці з міліцією. За рішенням Печерського суду їх заарештували на 60 днів. Їм висунуто звинувачення в "хуліганстві із застосуванням зброї".

Разом з тим, Апеляційний суд відпустив вчора під домашній арешт Михайла Стрижка, про що повідомив активіст Вадим Змага.

Самі затримані та активісти "Синдикату" заперечують факт участі у бійці, називаючи себе "політв'язнями". За їхніми словами, "сіндікатівці" потрапили під ВР в рамках маршу УПА, який відбувся 14 жовтня. Однак у Маріїнському парку на них несподівано, зі спини напали кілька десятків невідомих, озброєних кийками, у зеленій камуфляжній формі без розпізнавальних знаків. Активісти-патріоти зазнали побиття, їх затягнули у внутрішній дворик Верховної Ради і вже потім передали працівникам міліції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram